Kurczak nadziewany porem i ziołami
Kurczak nadziewany porem i ziołami wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten przepis bez nabiału przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 2,21 USD za porcję . Ta przystawka ma 349 kalorii , 39 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup musztardę dijon, rozmaryn, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 70% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Piersi z kurczaka nadziewane suszonymi morelami, wędzonym indykiem i porem , Tarta ziołowo-porowa i Piersi kurczaka nadziewane ziołami .
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż por na oleju, aż będzie prawie miękki.
Dodać rozmaryn, tymianek, sól i pieprz; smażyć 1 minutę dłużej.
Spłaszcz każdą połówkę piersi kurczaka do 1/4 cala. grubość; posyp mieszanką porów.
Zwiń i zabezpiecz wykałaczkami.
W małej, płytkiej misce wymieszaj orzechy pekan, bułkę tartą, rozmaryn, tymianek, sól i pieprz.
Posmaruj musztardą kurczaka, następnie posmaruj mieszanką orzechów pekan.
Umieścić szwem w dół w natłuszczonej formie o średnicy 11 cali. x 7 cali naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 35-40 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy. Wyrzuć wykałaczki.