Kurczak na słodko chilli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj słodkiego kurczaka chilli. Na 41 centów za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest idealny do Super Bowl. 117 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka sosu chili, jasny miód, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Słodkie Chilli Chicken Maki, Kurczak zapiekany na słodko z chilli i soją, oraz Tajskie ciasta z kurczakiem w słodkim sosie chilli.
Instrukcje
Aby glazura, rozgrzej grill do wysokiej.
W dużej misce wymieszać sos chilli, miód i olej. Za pomocą ostrego noża wykonaj 3-4 rozcięcia po stronie skóry każdej piersi kurczaka. Doprawić solą i pieprzem, a następnie unieść skórę na każdej piersi i podłożyć pod rozgnieciony czosnek. Teraz zanurzyć spód każdej piersi kurczaka w szkliwo, aż równomiernie pokryte. Reszta glazury zarezerwować na później.
Aby ugotować kurczaka, umieść kurczaka na patelni grillowej, przeszklonej stronie do góry i grilluj przez 8 minut, aż będzie złoty i lepki. Przekręć piersi z kurczaka, posmaruj pozostałą glazurą, a następnie gotuj przez kolejne 6-8 minut, aż kurczak będzie jędrny i ugotowany.
Podawać od razu z klinami limonki do wyciskania, jeśli lubisz.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Avinyo Cava Reserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Avinyo Cava Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe. Pary z porem, kiełbasą, romesco, pomidorami, aïoli.