Kurczak miodowo-musztardowy z jabłkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z miodem i musztardą. Ten przepis służy 4. Na $7.24 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 952 kalorie. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz oliwę z oliwek, mąkę, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak i jabłka w sosie miodowo-musztardowym, Kurczak i jabłka w sosie miodowo-musztardowym, oraz Miód musztarda Pieczony kurczak z jabłkami (Giveaway Post!!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. doprawić kurczaka solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Pracując partiami, jeśli to konieczne, dodaj kurczaka, skórkę w dół, i gotować, aż złoty, o 6 protokół. Flip i gotować 2 do 3 więcej minut, a następnie przenieść na talerz.
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki kapieli.
Dodaj cebulę i jabłka na patelni i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż lekko zmięknie, o 4 protokół.
Wymieszać bulion z musztardą, a następnie dodać do patelni i doprowadzić do wrzenia. Ułóż kurczaka, Skórka do góry, na patelni.
Przenieść do piekarnika i piec, aż kurczak jest gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Wymieszaj masło i mąkę, aby utworzyć pastę. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść kurczaka, jabłka i cebulę na talerze. Doprowadzić soki na patelni na wolnym ogniu, ubić w około połowie mieszaniny masło-mąka i gotować do zagęszczenia, 2 protokół. Nadal gotować, dodając więcej mieszaniny masła i mąki w razie potrzeby, aby lekko gęsty sos. Doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczakiem i posypać natką pietruszki.
Zdjęcia Antonis Achilleos