Kurczak maślany z pieczonymi warzywami korzeniowymi i sosem z patelni

Kurczak maślany z pieczonymi warzywami korzeniowymi i sosem z patelni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $5.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 82g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1300 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, marchewkę, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Maślany, suchy solony pieczony indyk z prażonymi warzywami korzeniowymi Panzanella, Kurczak Pieczony Z Warzywami Korzeniowymi, oraz Kurczak pieczony z warzywami korzeniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyjmij kurczaka z lodówki i usuń wnętrzności z jamy. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Odstawić w temperaturze pokojowej na około 1 godzinę.
Dostosuj stojak do środka piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
Użyj nożyc kuchennych, aby wyciąć kręgosłup kurczaka. Możesz to zrobić za pomocą ciężkiego noża szefa kuchni, ale większość ludzi uważa, że najłatwiej jest to zrobić za pomocą nożyczek. Zarezerwuj kręgosłup na później.
Kłaść kurczaka jak książkę na powierzchni roboczej, skórą do góry. Spłaszczyć kurczaka dłońmi z mocnym naciskiem; powinieneś usłyszeć szum pękania.
Kurczaka posypać rozmarynem i nasionami kopru włoskiego, obficie posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 12-calową patelnię żeliwną na średnim ogniu. Po nagrzaniu dodać 2 łyżki oliwy do ogrzania.
Dodać kurczaka, skórki w dół, i sear aż złoty kolor, o 5 protokół.
Podczas gdy kurczak jest smażony, dodać ziemniaki, marchew i szalotka do miski wraz z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać, upewniając się, że wszystkie warzywa są dobrze pokryte olejem. Flip kurczaka i dodać warzywa na patelni.
Piecz kurczaka, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 165 stopni F, około 1 godziny 10 minut.
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia, aby odpocząć przez 15 minut przed wyrzeźbieniem. Łyżką szczelinową wyjąć warzywa na talerz i przykryć luźno folią, aby się ogrzały.
W międzyczasie umieść patelnię na palniku i ustaw na średnie ciepło.
Dodaj białe wino i użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać rumiane kawałki na dnie patelni. Wymieszać z rosołem z kurczaka. Zmniejszyć o połowę, lub aż sos pokrywa tył łyżki. Na koniec duszenia mieszamy masło, aby uzyskać bogatszy smak i połysk.
Kurczaka pokroić na kawałki i podawać z warzywami i sosem.
Posypać warzywa dodatkową świeżą posiekaną natką pietruszki, jeśli używasz.