Kurczak Marsala
Kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $2.59 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 41g białka, oraz 29g tłuszczu. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, masło, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, doprawić mąkę solą i pieprzem. Pokroić piersi kurczaka w medaliony o grubości 1/4 cala. Posmarować mąką i odcisnąć nadmiar.
Następnie w rondlu na średnim ogniu dodaj wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno patelni i pozostawić do ogrzania. Po rozgrzaniu, dodać kurczaka i gotować, aż rumiane, 2 do 3 protokół. Odwróć i powtórz proces. Po ugotowaniu całego kurczaka trzymaj ciepło przykryte na talerzu.
Dodaj marsala na patelni na średnim ogniu. To rozpali patelnię. Po odtłuszczeniu zmniejsz wino o trzy czwarte objętości, aby pozostały 2 uncje. Następnie dodać grzyby. Grzyby wymieszać, zeskrobać boki, a następnie zakończyć bulionem cielęcym. Pozostawić materiał do ogrzania i zagęszczenia przez 4 do 5 minut, a następnie usunąć z ognia. Wymieszać z masłem i zakończyć łyżką gotowanego kurczaka.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi ziołami lub serem.