Marokański Kurczak z Polentanem to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 640 kalorii, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kolendry, mielona kurkuma, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marokańskie golonki jagnięce z polentanem i białą fasolą, Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć pierwsze 6 składników w średniej misce; rezerwy 1 łyżka mąki mieszaniny.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszać bulion, rodzynki i kurkumę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 8 minut lub aż lekko gruby.
Ułóż plastry polenty na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania i posyp zarezerwowaną 1 łyżką mieszanki mąki. Broil 8 minut lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Polenta
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Podawać mieszaninę kurczaka na polenta; top z jogurtem, i posypać migdałami i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek