Kurczak letni na jedną patelnię
One-pan letni kurczak jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 653 kalorie, 35g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ćwiartek z kurczaka, liści bazylii, pulchnego ząbka czosnku i fasoli maślanej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest doskonałe. One-pan prosty letni kurczak, Jedno-pan letnie jajka, oraz Pan-seared Summer Squash są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Pokrój paprykę na pół wzdłuż i zgarnij nasiona i białą błonę, ale staraj się trzymać łodygę przymocowaną. Stuff każdy pieprz pół z bazylią (ale nie używać go wszystkie), czosnek i połowę pomidora.
Nadziewane połówki pieprzu ułożyć razem z kurczakiem w pieczonej puszce.
Skropić olej na wszystko i doprawić pieprzem i solą, jeśli używasz. Piecz kurczaka i paprykę przez 25-30 minut, aż kurczak będzie złoty z chrupiącą skórką, a papryka i pomidory zmiękną i pomarszczą się. Podnieś kurczaka i nadziewane papryki na talerzu, przechylając papryki tak, że smaczny sok spływa do puszki do pieczenia.
Umieść puszkę na małym płomieniu i zalej odrobiną wody.
Dodać fasolę i dobrze wymieszać, aby uwolnić lepkie kawałki z tacy do pieczenia. Pozostałą bazylię wymieszać z fasolą i łyżką razem z kurczakiem i papryką.