Kurczak Kijów
Kurczak w Kijowie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 588 kalorii, 34g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Kurczak Kijów, oraz Kurczak Kijów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć masło, pietruszkę, estragon, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w misce miksera stojącego.
Umieścić mieszaninę na folii lub woskowanego papieru i zwinąć w mały dziennik; umieścić w zamrażarce.
Umieścić piersi kurczaka, po jednym na raz, między 2 kawałkami folii. Tryskaj kurczaka lekko wodą i tryskaj górną część folii. Funt do grubości nie mniejszej niż 1/8 cala. Każdy kawałek kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Połóż 1 pierś z kurczaka na nowym kawałku folii i umieść 1/4 masła złożonego i 1 łyżkę bułki tartej na środku każdej piersi. Używając plastikowej folii, aby pomóc, złożyć końce piersi i zwinąć pierś w kłodę, całkowicie obejmując masło; zwinąć bardzo mocno. Powtórz z każdą piersią.
Umieść kurczaka w lodówce na 2 godziny lub na noc.
Umieścić mieszaninę jaj i wody w 1 patelni ciasto i 2 szklanki bułki tartej w innej patelni ciasto.
Podgrzej 1/2 cala oleju roślinnego w 12-calowej patelni saute na średnim ogniu, aż olej osiągnie 375 stopni F.
Zanurzyć każdą pierś w mieszaninie jaj, a następnie toczyć w bułce tartej. Delikatnie umieścić każdą pierś w oleju, uszczelnione strony w dół, i gotować, aż złoty kolor, około 4 do 5 minut z każdej strony, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165 stopni F.
Wyjąć do stojaka chłodzącego ustawionego w blasze i pozostawić do odsączenia na 5 do 10 minut przed podaniem.