Kurczak-Kiełbasa Jambalaya
Kurczak-kiełbasa Jambalaya może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,69 zł za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, ząbki czosnku, kostki bulionowe o smaku kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak i kiełbasa Jambalaya, Kurczak i kiełbasa Jambalaya, oraz Kurczak i kiełbasa Jambalaya dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać czarnym pieprzem. Przykryć holenderski piekarnik sprayem do gotowania; dodać olej.
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj kurczaka; smażyć 3 protokół.
Usunąć kurczaka; odstawić na bok.
Połącz kiełbasę i następne 5 składników na patelni. Gotować na średnim ogniu, aż kiełbasa będzie rumiana. Wymieszać z kurczakiem.
Kostki bulionowe rozpuścić w gorącej wodzie; wymieszać z dressingiem.
Dodać do patelni i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ryżem. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz jest wchłaniana. Wrzucić przed podaniem.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Santiago Ruiz Albarino Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Santiago Ruiz Albarino Blend]()
Santiago Ruiz Albarino Blend
Jasne i jasnożółte. Intensywny i złożony aromat owoców (jabłko, gruszka, morela), ziół (werbena cytrynowa, anyż) i nut mineralnych. Pełna, owocowa złożoność powraca w połączeniu z mineralnością mokrego kamienia na podniebieniu przed długim i ostrym wykończeniem. Połączenie pięciu rodzimych odmian winorośli z Rias Baixas sprawia, że jest to wino o wyjątkowym charakterze.