Kurczak Italiano
Kurczak Italiano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 28g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz serek blokowy, pomidor, włoską bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Kurczak Italiano, Kurczak Italiano, oraz Saucy Chicken Italiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz szpinak z serem śmietankowym. Wciśnij mieszankę szpinaku na dno naczynia do pieczenia 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania.
Bułkę tartą umieścić w płytkim naczyniu.
Każdą pierś z kurczaka przeciąć poziomo na pół, aby zrobić 2 kotlety. Kurczak w bułce tartej.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane. Ułóż kurczaka na mieszance szpinaku. Wierzch z mozzarellą i posypać oregano. Top z plasterkami pomidora i parmezanem.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Łyżka jednej czwartej mieszanki szpinaku na każdym z 4 talerzy; ułóż 2 kotlety z kurczaka i 2 plastry pomidora na mieszance szpinaku.
Uwaga: Przed wykonaniem kotletów (patrz akapit trzeci), częściowo zamrozić kurczaka dla łatwiejszego krojenia.