Kurczak i gofry Monte Cristos z sosem Rozmarynowo-klonowym
Kurczak i gofry Monte Cristos z sosem Rozmarynowo-klonowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 961 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, rozmaryn, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Delikatesy Monte Cristos, Ajerkoniak Monte Cristos, oraz Gofrowy Monte Cristos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać piekarnik do 325 stopni F.
Ułóż boczek na patelni z rowkiem lub na stojaku chłodzącym ustawionym na blasze do pieczenia.
Piec boczek lub pancetta, aż chrupiące, 15 do 20 protokół.
Tymczasem każdą pierś kurczaka pokroić poziomo, aby z każdego kawałka zrobić 2 małe kotlety. Kotlety Funt bardzo cienkie i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Roztopić kilka łyżek masła w małym naczyniu w kuchence mikrofalowej.
Wymieszać mieszankę naleśników, jajko, mleko, olej roślinny, gałkę muszkatołową, ser i szczyptę soli w średniej misce.
Gofrownicę posmarować roztopionym masłem i napełnić połową ciasta, aby uzyskać 4 kwadratowe gofry.
Podczas gdy gotuje gofry, podgrzać mżawkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużej patelni na średnim ogniu i dodać kotlety z kurczaka.
Saute, 4 kotlety na raz, aż gotowane przez, kilka minut z każdej strony.
Gdy kotlety są gotowane, dodać kilka łyżek masła do patelni. Gdy masło się stopi, wymieszaj rozmaryn i gotuj przez 1 minutę.
Posypać mąką, mieszać jeszcze przez 1 minutę, a następnie ubić bulion. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, następnie dodać syrop. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Zrobić drugi zestaw 4 gofrów, a pierwszy zestaw ogrzać w piekarniku z boczkiem.
Aby podać, gofry pokroić na 8 kwadratów. Ułożyć kotlet z kurczaka na każdym gofrze i na wierzchu kilka plastrów boczku lub pancetty.
Dodać drugi kotlet na boczek i przykryć innym gofrem.
Wafle z kurczaka i boczku kroimy od rogu do rogu i podajemy z sosem wylanym na wierzch lub w pojedynczych ramekinach do zanurzenia.