Kurczak i bulwa Bodacious

Kurczak i bulwa Bodacious
Kurczak i Bodacious Bulb mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 697 kalorii , 34 g białka i 49 g tłuszczu każda. Za 4,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką marchewkę, świeżo mieloną paprykę, kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64% . Wypróbuj wyśmienitą bulwę kopru włoskiego, kurczaka z rozmarynem , ciasto z ukrytymi cebulamii glazurowaną i duszoną bulwę kopru włoskiego w stylu Thomasa Kellera, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Opłucz i osusz kurczaka. Na stabilnej powierzchni pokrój kurczaka ostrym nożem na 8 części plus kręgosłup.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak, Jeśli To Możliwe, OrganicznyKurczak, Jeśli To Możliwe, Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Dopraw wszystkie kawałki po 1 łyżeczce soli i pieprzu. Przykryj i przechowuj w lodówce wszystko oprócz kręgosłupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
W dużym rondlu lub małym garnku ustawionym na dużym ogniu dodaj 1 łyżkę oleju czosnkowego, a gdy będzie gorący, dodaj przyprawiony kręgosłup kurczaka. Smażyć przez 4 do 5 minut, następnie dodać zarezerwowane ząbki czosnku, tymianek i pokrojone warzywa. Odwróć kręgosłup i kontynuuj gotowanie, aż dobrze się zarumieni, dodatkowe 5 minut. (Wskazówka: aby ułatwić późniejsze wyjęcie sosu, przed dodaniem do garnka zawiąż ząbki czosnku w gazę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Czosnek, Zarezerwowany Z Oleju CzosnkowegoCzosnek, Zarezerwowany Z Oleju Czosnkowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich2 łyżki Pozbawionych Nasion I Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Romskich
4
Zdeglasuj patelnię niewielką ilością bulionu, aby oddzielić tłuszcz od dna patelni, a następnie dodaj pozostały bulion i wodę. Doprowadź do silnego wrzenia i gotuj przez 45 minut. Odcedź składniki, ale zachowaj ząbki czosnku w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Odstawiamy i zbieramy tłuszcz z wierzchu. Odłożyć na bok. Powinno wyjść około 3 szklanek. Można to przygotować wcześniej.
6
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Na dużej patelni o głębokich ściankach i na dużym ogniu dodaj 1/4 szklanki oleju czosnkowego. Kiedy zacznie dymić, dodaj pokrojone ząbki czosnku i gotuj, aż będą chrupiące i jasnozłociste, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i posyp odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Dodaj kurczaka i ostrożnie podsmaż kawałki, obracając w razie potrzeby, aż uzyskasz ładny, nawet ciemnozłoty kolor ze wszystkich stron. Gdy kawałki będą gotowe, wyjmij je na blachę do pieczenia i trzymaj w ciepłym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Odlej nadmiar tłuszczu z patelni, na której smażono kurczaka, i ustaw ogień na średni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju czosnkowego i mąkę i ciągle mieszaj, aż powstanie pasta. Pozwól zasmażce gotować się przez 1 do 2 minut, ciągle mieszając, a następnie powoli dodaj bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Dodawaj po około 1/2 szklanki na raz i kontynuuj ubijanie. Gdy mieszanina zgęstnieje, zmniejsz ogień do małego, a następnie dodaj zarezerwowane ugotowane ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
Wymieszaj je z zasmażką, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem i trzymaj w cieple aż do podania na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Połóż 1/2 szklanki sosu czosnkowego na talerzu i połóż na nim kilka kawałków kurczaka. Połóż 1 łyżkę sosu na wierzchu kurczaka i udekoruj natką pietruszki, pokrojonymi w kostkę pomidorami i smażonymi plasterkami czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażony CzosnekSmażony Czosnek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Groszek śnieżny, RozmrożonyGroszek śnieżny, Rozmrożony
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
15
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj połowę oliwy i cały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Podgrzej i gotuj przez 10 minut, dostosowując ogień w razie potrzeby. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
17
W czystym szklanym słoju o pojemności 16 uncji dodaj przygotowany czosnek i pozostały olej. Przykryj i przechowuj w lodówce. Zużyć w ciągu 2 do 3 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1
Użyj do tego dobrej jakości oliwy z oliwek, ale nie z pierwszego tłoczenia. Potrzebujesz oliwy z oliwek, która wytrzyma trochę ciepła, ponieważ wkrótce będziesz smażyć wszystko na tym oleju!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Znajdź najświeższe, najtwardsze i najbielsze cebule czosnku, jakie możesz znaleźć. Delikatnie rozłam cebulę, a następnie ostrożnie odetnij łodygę od każdego goździka i obierz skórkę. Bądź wybredny, użyj największych i zostaw mniejsze do innego przepisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
3
Używaj oleju do smażenia, czosnku do wszystkiego. Gdy skończy się czosnek, zacznij od nowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn