Kurczak Grecki w sosie jogurtowym

Grecki kurczak w sosie jogurtowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 228 kalorii. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wody, soli, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Greckie hamburgery z kurczaka {z marynowaną czerwoną cebulą i sosem jogurtowym}, Zdrowszy chrupiący Pieczony kurczak z greckim sosem jogurtowym, oraz Kebab z kurczaka z sałatką marchewkowo-Rodzynkową i sosem jogurtowym greckim (Tzatziki).
Instrukcje
W średniej misce wymieszać wszystkie składniki sosu. Okładka; przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Posyp obie strony kurczaka solą i cynamonem. W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Gotować kurczaka w oleju 10 do 12 minut, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; dodaj wodę. Przykryć; gotować 2 do 3 minut dłużej lub aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części jest cięty(165F).
Podawać kurczaka z sosem jogurtowym.
Dekoruj natką pietruszki.