Kurczak fettuccine z pieczarkami Brie
Fettuccine z kurczaka z pieczarkami Brie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 963 kalorie, 47g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz pieprz, bitej śmietany, płatki chile, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Pieczarkowy Fettuccine, Kurczak Pieczarkowy Fettuccine Alfredo, oraz Fettuccine z Escarole i Brie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 5-Quart patelni, połączyć 2 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, wino, śmietana ubijania, skórka cytrynowa, koper włoski, 1/2 łyżeczka pieprzu, i płatki chile do smaku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, odkryte, 2 do 3 minut.
Tymczasem ostrym nożem przyciąć skórkę z brie i drobno posiekać (skórka dodaje smaku, ale wyrzucić, jeśli chcesz).
Pokroić brie na około 1/2 cala kawałki.
Dodaj fettuccine na patelnię, spychając ją do wrzącej cieczy. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, często mieszając, aż makaron jest tender do gryzienia, 8 do 10 minut.
Dodaj posiekaną skórkę brie (jeśli używasz) i kurczaka i wymieszaj, aby zmiksować. Wymieszać kawałki brie.
Wyjąć makaron z ognia i odstawić, odsłonięte, 5 do 8 minut, często mieszając, aby upewnić się, że cały ser topi się (skórka nie topi). Jeśli chcesz sosjer makaron, dodać do 1 szklanki więcej bulionu i mieszać na dużym ogniu, aż na parze.
Szczypcami lub dwoma widelcami, podnieś makaron do szerokich misek do zupy; łyżka pozostałego sosu na górze.
Posypać parmezanem i więcej pieprzu do smaku, a top z liśćmi rukoli.
Ponieważ grzyby uwalniają płyn podczas gotowania, ważne jest, aby proces był prawidłowy, w przeciwnym razie wyniki mogą być blade i wodniste, a nie głęboko rumiane. Sztuką jest wysoka temperatura.
Aby przygotować: przyciąć przebarwione końce łodygi z 1 funta grzybów. Grzyby wycierać do czysta lub krótko spłukać i osuszyć, a następnie cienko pokroić.
Gotować: na 12-calowej patelni na dużym ogniu roztopić 2 łyżki masła.
Dodać grzyby i mieszać, aż cała wilgoć odparuje i grzyby są rumiane, 8 do 10 minut.
Podawać: doprawić solą, pieprzem i świeżymi ziołami, a następnie użyć smażonych grzybów, aby ożywić wszystko, od piersi kurczaka po jajka.
Wymieszać z posiekanymi pomidorami na polewę bruschetta, wrzucić do sałatki szpinak-feta lub wymieszać z polentą.