Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka nadziewanego szpinakiem i fetą. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, wino, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Spróbuj Kurczak Faszerowany Szpinakiem I Fetą, Kurczak Faszerowany Szpinakiem I Fetą, oraz Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 30 sekund. Stopniowo dodawać szpinak do patelni, obracając szczypcami.
Posypać solą i pieprzem; gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie, często mieszając.
Zdjąć z patelni; ostudzić.
Umieść kurczaka między arkuszami 2 folii; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej ciężkiej patelni.
Na każdą połowę piersi kurczaka pokruszyć 1/4 sera feta; mieszaninę szpinaku podzielić równomiernie między połówki piersi kurczaka.
Roll up, jelly-roll fashion. Włóż boki; zabezpiecz każdą rolkę drewnianymi kostkami.
Umieść kurczaka na patelni. Gotować na średnim ogniu 3 protokół. Turn chicken over; gotować 2 protokół lub aż rumiane.
Dodaj pomidory na patelni; posypać kurczaka parmezanem.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Piec w 425 przez 25 minut lub aż kurczak zostanie zrobiony i pomidory zaczną pękać.
Przełożyć kurczaka i pomidory na półmisek.
Dodaj wino do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Usunąć drewniane kilofy z kurczaka; pokroić w plastry.
Podawać z pomidorami i sokami z patelni.
WSKAZÓWKA: Możesz przygotować rano, a następnie włożyć go do piekarnika, gdy będziesz gotowy.