Kurczak faszerowany papryką z sosem Enchilada

Kurczak faszerowany papryką z sosem Enchilada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj nadziewanej papryki z kurczaka z sosem Enchilada. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 792 kalorie, 58g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, zmielony cynamon, mieszankę przypraw taco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak faszerowany papryką z sosem Enchilada, Crock Pot Kurczak Enchilada Faszerowane Papryki, oraz Biała Fasola + Kurczak Enchilada Faszerowana Papryka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka, mieszankę przypraw taco i wodę w zamykanej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny, uszczelnij i masuj torbę palcami, aby wymieszać. Przechowywać w lodówce przez 30 minut do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw TacoMieszanka Przypraw Taco
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
2
Wytnij łodygę i wierzch 1/2 cala od góry każdej papryki i ostrożnie usuń nasiona bez wycinania dziur lub łamania skóry papryki. Przynieś duży garnek wody do wrzenia i zanurz paprykę we wrzącej wodzie na 3 minuty; od razu ostudzić w misce z zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GarnekGarnek
3
Paprykę odsączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
4
Rozgrzać olej roślinny w dużym rondlu na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, aż przezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać czosnek, oregano, kminek i cynamon; gotować przez 3 minuty. Wymieszać z mąką i chili w proszku i gotować przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Chili W ProszkuChili W Proszku
CynamonCynamon
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
KminekKminek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Ubić bulion z kurczaka i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej, i mieszać w czekoladzie, aż topi się i łączy się z sosem. SOS delikatnie dusić, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
CzekoladaCzekolada
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Odsączyć marynowane piersi z kurczaka, i umieścić na patelni na średnim ogniu. Gotować, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, o 10 protokół; usunąć kurczaka do miski, i odstawić do ostygnięcia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokroić mięso z kurczaka i lekko wymieszać w misce z serem Monterey Jack, serem śmietankowym i kolendrą. Dodać każdą paprykę z 1/4 mieszanki kurczaka i umieścić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Mięso Z KurczakaMięso Z Kurczaka
Serek śmietankowySerek śmietankowy
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podsmażyć nadziewane papryki, aż pęcherze i gorące, o 4 1/2 protokół na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
9
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn