Kurczak Etiopski
Kurczak etiopski to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 462 kalorie, 40g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz cebulę, zmielony cynamon, zmielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pałeczki Z Kurczaka W Stylu Etiopskim, Etiopski gulasz z kurczaka i cebuli, oraz Etiopski Gulasz Z Kurczaka.
Instrukcje
Włożyć skrzydełka z kurczaka i cebulę do garnka z zupą i napełnić wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Podczas gdy skrzydła są gotowania, połączyć sos sojowy, cynamon, goździki i imbir w rondlu, i ogrzać na średnim ogniu. Kiedy kurczak jest gotowy, spuścić wodę (może być zarezerwowane dla innych zastosowań jako bulion) i wlać mieszaninę sosu sojowego. Wymieszaj, aby pokryć wszystkie skrzydła,a następnie umieść je w jednej warstwie na blasze.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż Na Zewnątrz będą chrupiące. Baste z sosem według uznania podczas gotowania.