Kurczak Enchiladas Verde
Kurczak Enchiladas Verde może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 638 kalorii, 58g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz cebulę, wodę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chicken Verde Enchiladas, Kurczak Enchiladas Salsa Verde, oraz Enchiladas z kurczaka z salsą Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki i 1 1/2 łyżeczki soli zagotować w holenderskim piekarniku. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Dodaj Tomatillo, i gotować 5 Więcej minut.
Usuń kurczaka i pomidory, rezerwując bulion do sosu Verde i meksykańskiej fasoli Pinto. Kością i strzępem kurczaka. Posiekaj 7 pomidorów, rezerwując pozostałe pomidory na sos Verde.
Podsmażyć cebulę i czosnek w gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu do miękkości.
Dodać posiekane pomidory i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Gotować 5 minut.
Dodać kurczaka i gotować 5 protokół. Wymieszaj kolendrę i 1 szklankę sera Monterey Jack.
Posypać 1 łyżką wody w opakowaniu tortilla. Mikrofalówka na wysokości 1 minuty.
Każdą tortillę zanurzyć w sosie Verde.
Umieść około 1/2 szklanki mieszanki kurczaka w dół środka każdej tortilli; zwinąć.
Umieść w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; wierzch z pozostałym sosem, rozprzestrzeniając się na końce tortilli.
Posypać pozostałym serem Monterey Jack i serem feta. Przykryć i schłodzić 8 godzin, w razie potrzeby; odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Piec, pod przykryciem, w 425 przez 25 minut lub do całkowitego ogrzania.
Podawać z czystą czerwoną papryką.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.