Kurczak czosnkowy w sosie z białego wina

Kurczak czosnkowy w sosie z białego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka czosnkowego z sosem z białego wina. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 703 kalorie, 43g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1135 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wino, estragon, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kurczak z pieczarkami w sosie czosnkowym z białego wina, Kurczak i Pastan w sosie czosnkowym z białego wina, oraz Kurczak z pieczarkami w sosie z białego wina czosnkowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 lekko zmiażdżyć ząbki czosnku z boku ciężkiego noża szefa kuchni, tylko tyle, aby złamać goździki. Zostaw skórkę.2 przyciąć kawałki kurczaka z nadmiaru tłuszczu. Osuszyć i obficie posypać kawałki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
2
Podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku (lub dużej patelni o grubym dnie z ciasną pokrywą) na średniej wysokości. Pracując partiami, brązowo kawałki kurczaka ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Ułóż kawałki kurczaka na gorącym oleju, nie ruszaj się aż rumiane, a następnie odwróć na drugą stronę za pomocą szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Zdjąć z patelni, gdy rumiane. 3
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
W razie potrzeby dodaj trochę więcej oliwy z oliwek do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać czosnek i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
7
Dodaj wino i zioła. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać kawałki kurczaka. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego poziomu. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez. Przesuwaj kawałki kurczaka od góry do dołu co 5 minut przez około 20 minut. Kurczak robi się, gdy termometr do mięsa włożony w najgrubszą część odczytuje 82° dla ud i 170 ° F dla piersi.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Kawałki kurczaka przełożyć na półmisek; na kurczaka polać sosem czosnkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
10
Podawać samodzielnie (opcja niskowęglowodanowa) lub z ryżem, makaronem, pieczonymi lub puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn