Kurczak czosnkowy w sosie z białego wina

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka czosnkowego z sosem z białego wina. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 703 kalorie, 43g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1135 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wino, estragon, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kurczak z pieczarkami w sosie czosnkowym z białego wina, Kurczak i Pastan w sosie czosnkowym z białego wina, oraz Kurczak z pieczarkami w sosie z białego wina czosnkowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 lekko zmiażdżyć ząbki czosnku z boku ciężkiego noża szefa kuchni, tylko tyle, aby złamać goździki. Zostaw skórkę.2 przyciąć kawałki kurczaka z nadmiaru tłuszczu. Osuszyć i obficie posypać kawałki solą i pieprzem.
Podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku (lub dużej patelni o grubym dnie z ciasną pokrywą) na średniej wysokości. Pracując partiami, brązowo kawałki kurczaka ze wszystkich stron.
Ułóż kawałki kurczaka na gorącym oleju, nie ruszaj się aż rumiane, a następnie odwróć na drugą stronę za pomocą szczypiec.
Zdjąć z patelni, gdy rumiane. 3
W razie potrzeby dodaj trochę więcej oliwy z oliwek do patelni.
Dodać czosnek i smażyć na złoty kolor, o 4 protokół.
Dodaj wino i zioła. Doprowadzić do wrzenia.
Dodać kawałki kurczaka. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego poziomu. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez. Przesuwaj kawałki kurczaka od góry do dołu co 5 minut przez około 20 minut. Kurczak robi się, gdy termometr do mięsa włożony w najgrubszą część odczytuje 82° dla ud i 170 ° F dla piersi.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kawałki kurczaka przełożyć na półmisek; na kurczaka polać sosem czosnkowym.
Podawać samodzielnie (opcja niskowęglowodanowa) lub z ryżem, makaronem, pieczonymi lub puree ziemniaczanym.