Kurczak Cytrynowy
Kurczak cytrynowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 26g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, połówki piersi kurczaka, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Spróbuj Kurczak Cytrynowy & Orzo, Cytrynowy Kurczak Piccata, oraz Cytrynowy Parmezan Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Piersi z kurczaka posolić, następnie delikatnie wcisnąć do mąki, aby pokryć; wytrząsnąć nadmiar mąki. Ułóż kurczaka na patelni. Gotować, aż złoty kolor, 7 do 10 minut z każdej strony.
Dodaj białe wino i sok z cytryny. Kontynuuj gotowanie, aż piersi kurczaka nie będą już różowe w środku, a płyn do gotowania zmniejszy się o połowę, 5 do 7 minut więcej.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj masło z sosem, aż się stopi.
Polać piersi kurczaka sosem, udekorować kaparami i cytryną.