Kurczak curry z kuskusem
Kurczak curry z kuskusem to wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę, sól, curry, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Faszerowany Kuskusem, Kurczak Curry Z Izraelskim Kuskusem, oraz Kurczak pieczony curry z kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, 3/4 szklanki mleka kokosowego i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; stopniowo mieszać kuskus.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
Połącz 1/2 łyżeczki soli, mąki i curry.
Dodać kurczaka, i wrzucić delikatnie do herbu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i smażyć przez 5 minut. Wymieszać w pozostałym mleku kokosowym, marchew, i rodzynki; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 7 minut lub aż kurczak jest gotowy, mieszając od czasu do czasu.