Kurczak Curry Po Indyjsku
Kurczak Curry w stylu indyjskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Mieszanka oleju roślinnego, podudzia z kurczaka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kurczak Curry Po Indyjsku, Zapiekanka Z Kurczaka Curry W Stylu Indyjskim, oraz Curry Z Jagnięciny W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W dużej misce, wymieszać ziemniaki, groszek, pomidory, 2 łyżeczki curry i sól.
Rozprowadzić równomiernie w naczyniu do pieczenia.
W dużej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj pozostałe 2 łyżeczki curry, mąkę, paprykę i sól czosnkową; wstrząśnij, aby wymieszać.
Dodaj pałeczki perkusyjne; uszczelnij worek i wstrząśnij, aby pokryć.
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu. Podudzia gotować w oleju 8 do 10 minut, obracając często, aż skóra będzie brązowy (gotować 6 podudzia na raz, jeśli wszystkie nie mieszczą się w patelni).
Umieścić pałeczki w 2 rzędach wzdłuż mieszaniny ziemniaków, naprzemiennie w kierunku pałeczek, aby pokryć mieszaninę ziemniaków. Przykryć szczelnie folią.
Usunąć folię; piec około 10 minut dłużej lub do soku z kurczaka jest jasne, gdy najgrubsza część jest cięta do kości (180°F).