Kurczak Curry

Kurczak Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mleka kokosowego, olej canolan, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Kurczaka posypać równomiernie solą.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 6 minut lub aż rumiane, obracając raz.
Dodaj paprykę do patelni; smażyć 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Usuń mieszaninę kurczaka z patelni.
W małej misce wymieszać sok, sos sojowy, pastę curry i cukier, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę soku i mleka kokosowego na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 12 protokół lub do lekko gruby. Powrót mieszaniny kurczaka na patelnię; gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
W razie potrzeby udekorować wapnem.