Kurczak Curry

Kurczak Curry
Kurczak Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mleka kokosowego, olej canolan, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Budyń z nasion chia ze słodkich ziemniaków z sosem czekoladowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant), oraz indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Kurczaka posypać równomiernie solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
4
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 6 minut lub aż rumiane, obracając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj paprykę do patelni; smażyć 4 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usuń mieszaninę kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
W małej misce wymieszać sok, sos sojowy, pastę curry i cukier, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Sos SojowySos Sojowy
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Dodać mieszaninę soku i mleka kokosowego na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 12 protokół lub do lekko gruby. Powrót mieszaniny kurczaka na patelnię; gotować 2 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
10
W razie potrzeby udekorować wapnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn