Kurczak Cordon Bleu z sosem Mornay
Kurczak Cordon Bleu z sosem Mornay może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 787 kalorii. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz mąkę, połówki piersi kurczaka, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Cordon Bleu Z Sosem Grzybowym, Kurczak Cordon Bleu z sosem grzybowym i ryżem, oraz Kurczak Cordon Bleu z kremowym sosem musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż każdą pierś kurczaka płasko na powierzchni roboczej.
Wytnij 2-calowe rozcięcie z boku każdej piersi małym ostrym nożem; pracuj nożem w szczelinie, aby uzyskać kieszeń. Wypełnij każdą kieszeń plasterkiem szwajcarskiego sera i szynki i zabezpiecz wykałaczką.
W płytkiej misce wymieszać 1 łyżkę mąki z papryką; w osobnej misce umieścić bułkę tartą.
Wlać 1/2 szklanki mleka w innej płytkiej misce. Kurczaka zanurzyć w mleku, wcisnąć do mieszanki mąki, aby pokryć, i wytrząsnąć nadmiar mąki. Zanurz w ubitym jajku i naciśnij na bułkę tartą.
Rozgrzać 2 łyżki masła i oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć kurczaka, aż rumiane ze wszystkich stron, o 10 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i kontynuuj smażenie, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a soki będą czyste, około 15 minut na stronę.
Doprowadzić 3/4 szklanki mleka do wrzenia w rondlu.
Stopić 1 1/2 łyżka masła na średnim ogniu w innej patelni.
Ubić 1 1/2 łyżki mąki w roztopionym maśle, aż zgęstnieje, 5 do 10 minut.
Wlać mleko trochę na raz do mieszanki mąki, stale ubijając, aż całe mleko zostanie zużyte.
Dodaj cebulę, liść laurowy i goździki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Usunąć i wyrzucić cebulę, liść laurowy i goździki. Wymieszać rozdrobniony ser szwajcarski do sosu, aż się stopi; doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.