Kurczak Cordon Bleu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Cordon Bleu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 45g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Mieszanka podwójnych piersi z kurczaka, woda, liście tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Cordon Bleu, Kurczak Cordon Bleu, oraz Kurczak Cordon Bleu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połóż kurczaka między 2 kawałkami folii. Używając płaskiej strony młotka do mięsa, delikatnie Funt kurczaka do grubości 1/4 cala. Uważaj, aby nie uderzyć zbyt mocno, ponieważ mięso może rozerwać lub stworzyć dziury.
Połóż 2 plastry sera na każdej piersi, a następnie 2 plastry szynki i 2 więcej sera; pozostawiając 1/2-calowy margines ze wszystkich stron, aby pomóc uszczelnić roladę. Tuck w boki piersi i zwinąć mocno jak jellyroll. Delikatnie ściśnij kłodę, aby ją zamknąć.
Mąkę doprawić solą i pieprzem; rozłożyć na woskowanym papierze lub w płaskim naczyniu.
Bułkę tartą wymieszać z tymiankiem, koszerną solą, pieprzem i olejem. Olej pomoże skorupie brązowy. Ubić razem jajka i wodę, mieszanina powinna być płynna. Kurczaka lekko odkurzyć mąką, a następnie zanurzyć w mieszaninie jajecznej. Delikatnie płaszcz w bułce tartej. Ostrożnie przełożyć rolady na patelnię do pieczenia i piec przez 20 minut, aż rumiane i gotowane przez.
Pokroić w wiatraczek przed podaniem.