Kurczak burmański Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)

Kurczak burmański Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)
Birmański Kurczak Curry z żółtą soczewicą (Kalapei Kyetharhin)może być dobrym przepisem, aby rozwinąć główne pole przepisu Dania. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 348 kalorii, 35g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.54 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną gałkę muszkatołową, olej canolan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Żółta Curry soczewica i Halloumi, Panthay Khauk-swe (birmański?Kurczak? i curry z makaronem), oraz Birmańska Wołowina Curry.

Instrukcje

1
Umieścić soczewicę w dużym rondlu; przykryć wodą do 2 cali nad soczewicą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Odcedzić i odstawić.
3
Połącz kminek i kolejne 5 składników (przez goździki) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Dodać kurczaka; uszczelnić i wstrząsnąć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
5
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj mieszaninę; smażyć 4 minuty. Wymieszać w bulionie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj soczewicę i liście laurowe; przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut. Odkryć i dusić 10 minut. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
SoczewicaSoczewica

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Bergh Gruner Veltliner z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Bergh Gruner Veltliner
Bergh Gruner Veltliner
Jasnożółty z połyskującymi zielonymi refleksami, delikatne ziołowe nuty w nosie, zielone jabłko i miodowy melon z nutą cytrusów, świeże i zachęcające na podniebieniu. Soczyste jak chrupiące owoce ziarnkowe, żywa struktura kwasowości, zabawny pieprz z napędem. Pikantny i mineralny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn