Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w Białej kostce. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś liście kolendry, olej roślinny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, Cornell Chicken (Grillowany Kurczak Z Białym Sosem Barbecue), oraz Enchiladas Z Białego Kurczaka.
Instrukcje
1
Opłucz kurczaka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie zginaj nogi, aby schować stopy (jeśli nadal są przymocowane)wewnątrz jamy. Stuff jama z szalotki, szynki i imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Cały Kurczak
Imbir
Szynka
2
Doprowadzić wodę z solą do wrzenia w głębokim 7-do 8-quart stockpot lub garnek do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać kurczaka, od strony piersi w dół (kurczak może nie być całkowicie pokryte płynem), a następnie zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
4
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 30 minut. Obróć kurczaka i odstawić, przykryty, 15 minut więcej (kurczak będzie gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
5
Podczas gdy kurczak stoi, napełnij dużą miskę trzy czwarte pełną lodem i zimną wodą. Ostrożnie wyjmij kurczaka z garnka dużą łyżką i zanurz w lodowatej wodzie, aby przestać gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Cały Kurczak
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
Garnek
6
Odstawić, delikatnie obracając się raz (należy uważać, aby nie rozerwać skóry), aż ostygnie, w sumie około 10 minut. Ostrożnie przenieś do deski do krojenia i odrzuć szalotki, szynkę i imbir z jamy. Pat dry. Natrzyj skórę olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Zielona Cebula
Imbir
Szynka
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1
Wymieszać razem szalotki i sos sojowy w małej żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Sos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Wlać olej po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować olej, pokrywając boki. Kiedy olej zaczyna palić, ostrożnie dodaj imbir (olej rozpryskuje się) i smaż przez 30 sekund. Natychmiast wyjąć z ognia i wlać mieszaninę szalotki, mieszając do połączenia (szalotki więdną).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Imbir
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Aby pokroić i podać kurczaka na talerzu (w stylu chińskiej restauracji), odciąć głowę i szyję (jeśli są dołączone) tasakiem i umieścić na jednym końcu dużego talerza. (Te części, wraz z plecami i stopami, nie zawsze są zjadane.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cleaver
5
Odetnij stopy.
6
Odciąć podudzia i uda, a następnie przeciąć poprzecznie przez kostkę na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
7
Na drugim końcu talerza umieścić mięso nóg i nóg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
8
Odetnij skrzydła, oddzielając je na stawach i połóż na bokach talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z Kurczaka
9
Przeciąć żebra, oddzielając pierś od pleców, a następnie przeciąć kręgosłup w poprzek na 3 kawałki i umieścić je na środku talerza. (Uderzenie tasaka gumowym młotkiem sprawia, że cięcia są czyste.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cleaver
10
Pokrój pierś poprzecznie przez kość na 1-calowe kawałki i ułóż na plecach. Alternatywnie, kurczaka pokroić zgodnie z procedurą i Kopiec kawałki w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
11
Skropić 2 łyżki sosu do zanurzania kurczaka i posypać liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Sos Do Zanurzania
Cały Kurczak
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z pozostałym sosem do zanurzania na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1
* Kurczak można ugotować i natrzeć olejem sezamowym (ale nie pokroić) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. * Kurczaka można pokroić i ułożyć na półmisku 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Cały Kurczak
2
Tuż przed podaniem skropić sosem do maczania.* Sos do zanurzania można przygotować 4 godziny wcześniej i przechowywać, przykryty, w temperaturze pokojowej.