Kurczak Alfredo ze wstążkami z cukinii
Kurczak Alfredo ze wstążkami z cukinii może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 24g białka, oraz 18g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz fettuccine makaron, cukinia, parmezan i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 3 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wstążki Z Cukinii, Wstążki Z Cukinii Z Miętą, oraz Wstążki Z Marchwi I Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić końce z cukinii i wyrzucić. Używając mandoliny lub ostrożnie ostrym nożem, pokrój cukinię wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Ułóż plastry i pokrój wzdłuż na wstążki o szerokości 1/4 cala.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę czosnku i gotować przez 30 sekund.
Dodać cukinię wstążki, przykryć, mieszając od czasu do czasu, i gotować, aż cukinia jest po prostu miękkie, o 3 protokół.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu. Przyprawić kurczaka 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu i gotować, aż gotowane przez, 2 do 3 minut na stronie.
Przełożyć kurczaka na talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Ugotuj makaron al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rezerwy 1/2 szklanki wody makaronu.
Odcedzić makaron i włożyć do garnka z makaronem.
Mąkę połączyć z mlekiem o niskiej zawartości tłuszczu, mieszając, aż mąka się rozpuści.
Podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostały czosnek i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj mieszaninę mleka i mąki i gotuj, stale mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, mieszając, przez 2 minuty więcej.
Dodaj odparowane odtłuszczone mleko, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, i ser i gotuj, mieszając, aż ser się rozpuści, około 1 minuty.
Dodaj 1 szklankę sosu, cukinię i 3 łyżki pietruszki do makaronu w garnku i wrzuć do połączenia.
Dodaj trochę zarezerwowanej wody z makaronu, aby poluzować SOS.
Aby służyć, umieścić 2 szklanki mieszanki makaronu na każdym talerzu. Na wierzch kawałek kurczaka.
Skropić pozostałym sosem i udekorować pozostałą natką pietruszki.
Wielkość porcji 2 szklanki mieszanki makaronu i 1 kawałek piersi kurczaka porcja kalorii 660; całkowity tłuszcz 2 g (Sat Fat 5 g; Mono Fat 9,2 g; Poli Fat 1,7 g); białko 49 g; Węglowodany 79 g; błonnik 11 g; Cholesterol 90 mg; Sód 880 mgdoskonałe źródło wapnia, miedzi, błonnika, kwasu foliowego, żelaza, magnezu, manganu, niacyny, fosforu, białka, ryboflawiny, selenu, tiaminy, witaminy B6, witaminy C, witaminy K, ZincGOOD źródło z jodu, witaminy A, witaminy B12, witaminy D
Wydrukowano za zgodą Comfort Food Fix: Feel-Good Favorites Made Healthy by Ellie Krieger. Copyright © 2011 by Ellie Krieger; photography copyright @copy; 2011 by Quentin Bacon. Opublikowane przez Houghton Mifflin Harcourt