Kura Korniszonowa z sałatką z liści i grzankami na zakwasie
Spatchcocked Cornish Hen z sałatką z liści dziecka i grzankami na zakwasie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,91 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 926 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cornish hen, zwykłą oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Cezar z czerwonych liści z grillowanymi grzankami z parmezanem, Sałatka Cezar z grzankami na zakwasie, oraz Sałatka Cezar z domowymi grzankami na zakwasie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i pozostaw kromki chleba na stojaku z drutu, aby trochę wyschły.
Aby wypluć kurę Korniszonową, weź mocne, ostre nożyczki (lub nożyce do drobiu) i obetnij obie strony kręgosłupa, wyjmij kręgosłup, a następnie naciśnij pierś, aby otworzyć ją płasko.
Kura Kornwalijska przeciąć na pół. Umieść go w małej patelni do pieczenia; możesz wrzucić kręgosłup, aby później nadać dodatkowy smak opatrunkowi.
Kurę skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, posypać gałązkami papryki i tymianku, dorzucić nieobrane ząbki czosnku. Piecz, aż Kura Cornish będzie czerwonawo-złoty na wierzchu, i gotowane przez, o 30 do 40 protokół.
W międzyczasie wrzucamy złote rodzynki do małego rondla z wermutem lub białym winem. Doprowadzić do bańki na małym ogniu na górze pieca.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw na około 10 minut lub, jeszcze lepiej, pozostaw do ostygnięcia podczas pieczenia kurki.
Orzeszki piniowe tostujemy na gorącej, suchej patelni na małym ogniu do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć orzeszki piniowe z patelni do małej miski. Skórki z chleba pokroić w plasterki i pokroić w grzanki.
Na patelni rozgrzać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i podsmażyć grzanki na złoty i chrupiący kolor.
Po ugotowaniu ptaka wyjmij patelnię z piekarnika i odstaw na 5 do 10 minut. Odrzuć kręgosłup i gałązki tymianku. Ułóż liście sałaty na kilku talerzach.
Wymieszać razem musztardę Dijon, sól, ocet i 3 łyżki tłoczonej na zimno rzepaku lub oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w misce.
Kury Korniszonowe i ząbki czosnku wyjąć na deskę, dodać soki z patelni do dressingu i ponownie ubić. Jeśli chcesz wydobyć każdy kawałek smaku patelni, dodaj trochę gorącej wody z niedawno ugotowanego czajnika i zawiruj ją wokół patelni
Dodaj ten płyn do dressingu, a następnie ubijaj zalane złotymi rodzynkami.
Na talerzach ułóż każdą połówkę kurki i dodaj 2 ząbki czosnku (pod warunkiem, że nie wyglądają na zbyt przypalone, choć przypalone i karmelowe są dobre). Dressing ubijamy na koniec i polewamy kurą i sałatką.
Posypać prażonymi orzechami piniowymi, grzankami i kilkoma świeżymi gałązkami tymianku.