Kura Gwinejska z octem: Faraona al Aceto

Kura Gwinejska z octem: Faraonan al Aceto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 8,73 zł / porcja, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1020 kalorii, 83g białka, oraz 61 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Jeśli masz marchew, oliwę z oliwek, skrzydełka z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kura Gwinejska z octem: Faraonan al Aceto, Salsiccia di Coniglio al Aceto (Kiełbasa z królika z octem), oraz Fritatan al Aceto Balsamico Tradizionale (omlet z octem balsamicznym).
Instrukcje
Opłucz kawałki kury i dobrze osusz. Doprawić solą i pieprzem. W dużym garnku o dużym dnie podgrzej olej na dużym ogniu, aż do palenia. Kawałki kurki przesmażyć, aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Dodać białe wino i ocet i pozostawić do całkowitego odparowania, obracając mięso do Płaszcz Z płynem.
Dodać kapary, oliwki, pokrojone w kostkę prosciutto, anchois i pasty pomidorowej i gotować 5 protokół.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut, aż kurka jest gotowane przez. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać ze szczypiorkiem i podawać, polewając prawdziwy ocet na każdej porcji.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.