Kulki z soczewicy z sosem żurawinowo-gruszkowym

Kulki z soczewicy z sosem żurawinowo-gruszkowym
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 13 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ząbki czosnku, połówki orzechów włoskich i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gruszka, Brandy I Orzechowy Sos Żurawinowy, krem z zupy grzybowej z pasztetem z soczewicy orzechowej crostini, oraz Żurawina Gruszka Orzech Ryż Pilaf dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodaj soczewicę do średniego garnka wraz z 2 i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do medium. Gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, odsłonięte, dodając więcej wody, jeśli soczewica wyschnie. Gdy soczewica są przetargu widłowego, usunąć z ognia i zacieru z masher ziemniaków, aż to Gruba pasta z niektórych kawałków soczewicy nadal nienaruszone. Odstawić.W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 163°. tosty posiekane orzechy włoskie przez 9-12 minut, aż lekko złociste i pachnące. Po opiekaniu zwiększyć temperaturę piekarnika do350.In bardzo duża patelnia lub wok, dodać olej wraz z drobno posiekanymi grzybami i czosnkiem. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)(sprzedawane W Alejce Mlecznej Na Rynku)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
SoczewicaSoczewica
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Saute na średnim ogniu przez około 7-9 minut, aż większość wody gotuje się. Teraz dodać jarmuż, prażone orzechy włoskie,żurawina, zioła, i ocet sherry. Mieszaj do połączenia i kontynuuj gotowanie przez kolejne kilka minut, aż kapusta zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
JarmużJarmuż
3
Zdjąć z ognia i wymieszać w puree soczewicy, gdy ready.In mała miska, ubić razem zmielony len i wodę. Mieszać przez 10 sekund, a następnie natychmiast wlać do mieszaniny patelni. Wymieszać, aby połączyć. Teraz mieszaj w 1/2 szklanki mąki owsianej do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Mieszanina powinna być dość wilgotna i lepka. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj trochę więcej mąki owsianej. Jeśli jest suchy, dodaj kolejną łyżkę wody.Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Uformuj mieszankę soczewicy w kulki i zapakuj mocno rękami, aby trzymały się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Mąka OwsianaMąka Owsiana
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Siemię LnianeSiemię Lniane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Miejsce na blasze do pieczenia cala lub tak od siebie. Powtórz resztę. Jeśli mieszanina jest zbyt gorąca do obsługi, pozwól jej ostygnąć na chwilę, a następnie kontynuuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Piec kulki soczewicy w 177° przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Dodaj żurawinę, gruszkę i syrop klonowy do średniego garnka. Doprowadzić do niskiego wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować na wolnym ogniu przez 10-20 minut, aż zgęstnieje. Użyj masher ziemniaczany rozgnieść gruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia90
Magazyn