Kulki Matzoh
Need a dairy free side dish? Kulki Macy mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 14 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz wodę, jajka, wodę seltzer i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 15%. Spróbuj Herbed Matzoh Balls, Rosół z kulkami Macy, oraz Wiosenny rosół z kulkami Macy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka ubić mikserem elektrycznym 2 minuty lub do spienienia.
Dodaj wodę seltzer i następne 3 składniki; beat dobrze.
Dodaj macę i ubijaj, aż ciasto zacznie gęstnieć (około 2 minut). Przykryć folią i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Doprowadzić wodę i rosół z kurczaka do wrzenia w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło i gotować na wolnym ogniu. Mokre ręce i kształt ciasto w dłoni, w 14 (2-calowe) kulki. Upuść kulki w gotującej się mieszance bulionu. Przykryć i gotować 20 minut lub aż kulki Macy podwójne w wielkości.
Dodać kulki Macy do zupy i wyrzucić mieszankę bulionu do gotowania.