Kulki Macy
Kulki Macy to bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 12 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, sól, schmaltz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kulki Macy, Ciężarki Kulki Macy, oraz Floater Matzo Balls.
Instrukcje
Napełnić duży, szeroki garnek trzy czwarte pełne wody, dodać 1 łyżkę soli i doprowadzić do szybkiego wrzenia.
Gdy woda się zagotuje, jajka rozbijamy do dużej miski i dokładnie ubijamy. Ubić w schmaltz, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i proszku do pieczenia. Powoli złożyć macę, energicznie mieszając, aż do całkowitego wymieszania.
Mokre ręce i składając mieszaninę w dłoniach, kształtują idealne kulki o średnicy około 1 1/4 cala (po ugotowaniu podwoją rozmiar). Delikatnie umieść kulki Macy we wrzącej wodzie i zmniejsz ogień do gotowanego na wolnym ogniu.
Wyjąć łyżką szczelinową i umieścić 1 lub 2 w każdej misce zupy.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Dodaj notatki moje notatki