Kukurydziany obiad z kurczakiem i ziemniakami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka z chrupiącą kukurydzą i ziemniakami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 533 kalorie, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka pieczenia ziemniaków, papryka, parmezan i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Frittata z kukurydzą, cebulką i ziemniakami, Kolacja: kukurydza, pomidory i ziemniaki Curry, oraz Kurczak na patelni Erminia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray 15x10x1-calowa patelnia do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
W płytkiej misce, połączyć maślankę, sól i zmielony czerwony pieprz; dobrze wymieszać.
Umieść okruchy płatków kukurydzianych w innej płytkiej misce. Kurczaka zanurzyć w maślance; okruchy obłożyć okruchami.
Połówki piersi kurczaka z okruchami umieścić w narożnikach natryskiwanej patelni.
W dużej misce, połączyć ziemniaki, papryka i cebula.
Posypać serem, czosnkiem w proszku i papryką; wrzucić do płaszcza równomiernie.
Miejsce na środku patelni do pieczenia.
Masło skropić kurczakiem i warzywami.
Piec w 204°. przez 30 do 40 minut lub aż kurczak będzie przetargu widłowego, jego soki uruchomić jasne i ziemniaki są miękkie, mieszając warzywa raz w połowie pieczenia.