Kukurydza Vera Cruz
Kukurydza Vera Cruz jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 10g białka, oraz 39g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś kłosy kukurydzy, cebuli, żółtka jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Dorsz Vera Cruz, Lucjan Czerwony Vera Cruz, oraz Krewetki Vera Cruz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli grillujesz kukurydzę, pokryj ruszt grillowy sprayem do gotowania i przygotuj grilla o średniej wysokości.
Posmaruj kukurydzę olejem i połóż na grillu. Gotować, obracając, aż kukurydza jest równomiernie gotowane i rumiane w miejscach, 5 do 7 minut. Jeśli gotujesz kukurydzę, przynieś duży garnek wody do wrzenia.
Dodać kukurydzę, przykryć i zdjąć z ognia.
Gdy kukurydza będzie wystarczająco chłodna, należy ją odciąć od kolby i odstawić na bok.
Jeśli używasz tortilli, ułóż blachę do pieczenia lub dużą płytę ręcznikami papierowymi. Na dużej patelni, podgrzać 1 szklankę oleju roślinnego na średnim ogniu, aż połysk i gorące, ale nie palenie.
Dodaj garść lub dwa paski tortilla-mogą być dotykając, ale nie nakładając-i smażyć tylko do lekko rumiane na brzegach, o 45 sekund.
Przenieś paski na wyłożoną ręcznikiem papierowym blachę do pieczenia, rzucając i przesuwając je, aby przybrały zawiłe kształty, gdy ostygną i utwardzą. Kontynuuj partiami, aż wszystkie paski tortilli zostaną usmażone, dodając więcej oleju do patelni, jeśli to konieczne. Odstawić.
Na małej, najlepiej żaroodpornej patelni rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i jalapeno i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i pachnące, 2 do 3 protokół.
Dodaj kukurydzę i tortille, jeśli używasz, i wrzucić do ogrzania.
Dodać szczyptę soli i pieprzu, lub do smaku. W razie potrzeby przełożyć do małego, żaroodpornego naczynia.
Skropić aeoli na górze i posypać serem.
Umieść stojak piekarnik 6 cali od brojlerów i włączyć brojlerów do wysokiej.
Umieść patelnię lub naczynie pod brojlerem i gotować, aż rumiane i bulgotanie, o 5 protokół. Obserwuj uważnie, aby się nie palił.
W misce roboczej robota kuchennego umieść żółtko jaja, musztardę, sok z cytryny i czosnek. Proces aż do wymieszania. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj olej tylko kilka kropli na raz. Kiedy mieszanka zacznie przypominać majonez (trochę to potrwa, bo tak powoli dodajesz olej), wlej pozostały olej bardzo drobnym, powolnym strumieniem.
Jeśli dokonywanie aioli być skropione nad kukurydzą Vera Cruz lub sałatki, cienkie, jeśli to konieczne, dodając wodę 1 łyżka na raz, aż będzie wylewana. Jeśli używasz jako przyprawy do rozłożenia lub lalkowania, może nie wymagać przerzedzenia.
Dodaj chipotle i proces aż dobrze wymieszane.
Dodać kilka szczypty soli do smaku. Zużyć od razu lub przechowywać w szczelnie przykrytym pojemniku w lodówce przez 2 do 3 dni.