Kukurydza Kremowana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Kremowanej kukurydzy. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,28 zł za porcję. 140 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, grubą sól i pieprz, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kremowe Muffinki Kukurydziane, Kukurydza Kremowana, oraz Kukurydza kremowana.
Instrukcje
1 w dużym rondlu rozpuścić 1 łyżkę masła na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i gotować 2 do 3 minut, aż półprzezroczyste.2 podczas gotowania cebuli Usuń ziarna z kukurydzy. Postaw kolbę kukurydzy pionowo na dużej, płytkiej patelni (jak patelnia do pieczenia). Używając ostrego noża, użyj długich, skierowanych w dół pociągnięć noża, aby usunąć ziarna z kolby. Użyj krawędzi łyżki, aby zeskrobać boki kolby, aby usunąć pozostałą miąższ.3
Dodać kukurydzę do cebuli i masła w rondlu.
Dodać 2/3 szklanki wody i pozostałą 1 łyżkę masła. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień i przykryć. Gotować przez 10-15 minut, aż kukurydza będzie miękka.4
Dodać cukier, gałkę muszkatołową i śmietanę do kukurydzy. Gotować, odsłonięte, przez 5-6 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać sól i pieprz do smaku.