Kukurydza Karmelowa W Czekoladzie
Kukurydza karmelowa pokryta czekoladą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 18 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 108 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz sól, brązowy cukier, syrop kukurydziany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Popcorn W Czekoladzie (Naśladowca Harcerzy) Kukurydza Karmelowa, Lody kukurydziane z solonym karmelem + chipsy ziemniaczane w czekoladzie, oraz Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 93°.
Usuń wszelkie niepopakowane ziarna z popcornu. W bardzo dużej patelni do pieczenia lub bardzo dużej misce umieść popcorn i orzechy lub podziel popcorn i orzechy między 2 nieduże patelnie o wymiarach 13x9 cali.
W rondlu 2-quart roztopić masło na średnim ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem, syropem kukurydzianym i solą.
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Kontynuuj gotowanie 5 minut bez mieszania; usuń z ognia. Wymieszać sodę oczyszczoną, aż się spieni.
Wlać mieszaninę cukru na mieszaninę popcornu; wrzucić, aż równomiernie pokryte. Jeśli używasz miski, przenieś mieszaninę do 2 nieoczyszczonych patelni 13x9 cali.
Piec 1 godzinę, mieszając co 15 minut.
Rozprowadzić na folii lub pergaminie. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W średniej misce, miejsce 3 szklanki mieszanki popcornu. W rondlu 1-quart roztopić kawałki czekolady na małym ogniu, stale mieszając.
Mżawka czekolady równomiernie na 3 szklanki mieszanki popcorn; wrzucić delikatnie dokładnie płaszcz popcorn.
Rozprowadzić w jednej warstwie na folii lub pergaminie. Ostudzić około 2 godzin lub aż czekolada będzie jędrna.
Do pozostałej mieszanki popcornu dodaj czekoladową mieszankę popcornu; Wrzuć delikatnie, aby połączyć. Przechowywać szczelnie przykryty.