Kugelhopf

Kugelhopf
Kugelhopf to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 63 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, jajka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kugelhopf, Kugelhopf, oraz Wielkanoc Kugelhopf dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże i wodę w małej misce i odstawić, aż spieniony, 5 do 10 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Podgrzać mleko z 6 łyżkami masła i cukru granulowanego na małym ogniu, mieszając, aż mieszanina będzie ciepła (105 do 46°), masło topi się, a cukier rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Mąkę i sól przesiać do miski miksera stojącego. Zrobić dobrze w mące i dodać mieszaninę drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj ciepłe mleko w wolnym strumieniu, mieszając z niską prędkością za pomocą uchwytu łopatkowego. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj jajka po 1 na raz, a następnie ubijaj rodzynki i skórkę. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. (Ciasto będzie bardzo lepkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5
Masło Kugelhopf formy z pozostałą łyżką masła. Umieść 1 migdał w każdym zagłębieniu na dnie formy (migdały są tylko dekoracyjne; możesz je całkowicie pominąć, jeśli twoja forma nie ma zagłębień), a następnie równomiernie zeskrobać łyżki ciasta do formy (ciasto będzie bardzo elastyczne). Przykryj górną część formy olejowaną folią i ręcznikiem kuchennym i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż wypełni patelnię, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Usuń ręcznik z kugelhopf i Delikatnie odklej plastikową folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Piec kugelhopf w środku piekarnika 15 minut, następnie luźno przykryć formę folią i nadal piec, aż złoty i tester włożony do środka wychodzi czysty, 20 do 25 minut więcej. Ostudzić na patelni 2 minuty, następnie odwrócić ciasto na stojaku do całkowitego ostygnięcia, o 1 godzinę. Pył z cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
* Kugelhopf najlepiej jeść tego samego dnia, w którym jest zrobiony; jednak resztki są pyszne tosty. * Użyj jasnej metalowej patelni. Ponieważ zachowują więcej ciepła, ciemne metalowe patelnie, w tym nieprzywierające, prawdopodobnie sprawią, że Twoje wypieki będą ciemniejsze i skrócą czas gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn