Kugelhopf
Kugelhopf to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 63 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, jajka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kugelhopf, Kugelhopf, oraz Wielkanoc Kugelhopf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże i wodę w małej misce i odstawić, aż spieniony, 5 do 10 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Podgrzać mleko z 6 łyżkami masła i cukru granulowanego na małym ogniu, mieszając, aż mieszanina będzie ciepła (105 do 46°), masło topi się, a cukier rozpuszcza.
Mąkę i sól przesiać do miski miksera stojącego. Zrobić dobrze w mące i dodać mieszaninę drożdży.
Dodaj ciepłe mleko w wolnym strumieniu, mieszając z niską prędkością za pomocą uchwytu łopatkowego. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj jajka po 1 na raz, a następnie ubijaj rodzynki i skórkę. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. (Ciasto będzie bardzo lepkie.)
Masło Kugelhopf formy z pozostałą łyżką masła. Umieść 1 migdał w każdym zagłębieniu na dnie formy (migdały są tylko dekoracyjne; możesz je całkowicie pominąć, jeśli twoja forma nie ma zagłębień), a następnie równomiernie zeskrobać łyżki ciasta do formy (ciasto będzie bardzo elastyczne). Przykryj górną część formy olejowaną folią i ręcznikiem kuchennym i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż wypełni patelnię, około 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Usuń ręcznik z kugelhopf i Delikatnie odklej plastikową folię.
Piec kugelhopf w środku piekarnika 15 minut, następnie luźno przykryć formę folią i nadal piec, aż złoty i tester włożony do środka wychodzi czysty, 20 do 25 minut więcej. Ostudzić na patelni 2 minuty, następnie odwrócić ciasto na stojaku do całkowitego ostygnięcia, o 1 godzinę. Pył z cukrem cukierniczym.
* Kugelhopf najlepiej jeść tego samego dnia, w którym jest zrobiony; jednak resztki są pyszne tosty. * Użyj jasnej metalowej patelni. Ponieważ zachowują więcej ciepła, ciemne metalowe patelnie, w tym nieprzywierające, prawdopodobnie sprawią, że Twoje wypieki będą ciemniejsze i skrócą czas gotowania.