Kugela Litewska
Litewska Kugela może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 479 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jeśli masz boczek, sól i pieprz, odparowane mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć odparowane mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Koktajl Mleczny Z Awokado jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Bułeczki Z Boczkiem Litewskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Na dużej patelni na średnim ogniu, smażyć kawałki boczku, aż będą ostre; usuń do ręczników papierowych. Połowę porcji boczku odstawić na bok. Powrót patelni do pieca; wymieszać cebulę, i gotować, aż miękkie i półprzezroczyste.
W dużej misce wymieszać ze sobą kapiele, boczek, cebulę i ziemniaki.
Wymieszać z mąką, odparowanym mlekiem i jajkami. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wlać do naczynia do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż góra będzie ładnie brązowa, około 1 godziny.
Pokroić w kwadraty i w razie potrzeby podawać ze śmietaną.