Kugel ziemniaczany ze smażoną szalotką
Przepis ziemniaczany Kugel ze smażoną szalotką jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 81 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, ziemniaków, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kugel Ziemniaczany Z Podsmażoną Szalotką, Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, oraz Kugel Ziemniaczany dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać olej roślinny do połysku.
Dodać szalotki i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i chrupiące, o 6 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść szalotki do talerza. Rezerwować olej szalotki.
Pracując partiami, wyciśnij jak najwięcej płynu z ziemniaków i przenieś je do dużej miski.
Dodać startą cebulę, skrobię ziemniaczaną, sól, czarny pieprz i startą gałkę muszkatołową i dobrze wymieszać. Wymieszać całe jajka, żółtka, oliwę z oliwek i wrzącą wodę, a następnie wymieszać ze smażoną szalotką.
Podgrzać dwa 8-by-11 1/2-calowe ognioodporne lub emaliowane Żeliwne naczynia do pieczenia na dużym ogniu, aż będą bardzo gorące w dotyku.
Dodać 2 łyżki oleju szalotka do każdego naczynia do pieczenia i ciepła, aż do palenia. Ostrożnie rozprowadzić mieszaninę ziemniaków w skwierczących naczyniach do pieczenia.
Przenieść ziemniaki kugels do piekarnika i piec je przez 20 minut. Obniżyć temperaturę do 375 i piec kugels przez 40 minut dłużej, aż złoty i chrupiące po bokach.
Rozgrzej brojlery. Dusić ziemniaki kugels jak najbliżej ciepła, jak to możliwe przez około 2 protokół, aż będą rumiane i chrupiące na wierzchu.
Odstawić ziemniaki na 20 minut przed pokrojeniem na kwadraty i podaniem.