Kugel ziemniaczany

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojej skrzynki z przepisami, Potato Kugel może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda o wartości 207 kalorii , 5 g białka i 6 g tłuszczu . Za 35 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu Chanuka . Jeśli masz pod ręką olej kanolan, ziemniaki, mąkę macową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Niewielu osobom to żydowskie danie naprawdę przypadło do gustu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 43% , to danie jest dobre.Kugel z makaronem i ananasem – bezglutenowy, bezmleczny , kugel ze szpinakiem i zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190°C. W dużej misce roztrzep jajka, mąkę macową, sól i pieprz.
W robocie kuchennym wyposażonym w tarkę zetrzyj na przemian ziemniaki i cebulę.
Dodaj do masy jajecznej i wymieszaj, aby pokryć. W małym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu, aż się rozgrzeje. Wmieszaj do masy ziemniaczanej.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.
Piecz przez 40–50 minut, aż do uzyskania złotego koloru.