Kugel Ziemniaczany

Kugel Ziemniaczany
Przepis Kartofel Kugel może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, jajka, Mączka z macy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. 78 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kugel Ziemniaczany, Kugel Ziemniaczany, oraz Kugel Ziemniaczany.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 °F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Obierz ziemniaki i ułóż je w kawałkach, przygotowując je do robota kuchennego. Przechowywać w misce z zimną wodą, aż będą gotowe do przetworzenia, ale nie zostawiaj ich tam dłużej niż kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W bardzo dużej misce, ubić razem jajka, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
W misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze, pulsuj cebulę, aż zostanie bardzo drobno posiekana, ale nie upłynniona. Cebulę zeskrobać do miski z jajkami i wymieszać. Wymieszać z macą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Odcedzić ziemniaki. W tej samej misce procesora (bez konieczności czyszczenia), w trzech partiach, przetwarzać ziemniaki, aż bardzo drobno posiekane. Kawałki powinny być nie większe niż ziarnko ryżu i w większości mniejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Gdy każda partia ziemniaków jest przetwarzana, natychmiast zeskrobuj ją do sitka umieszczonego nad miską. Za pomocą gumowej szpatułki lub tylnej części łyżki wypchnij wilgoć. Natychmiast wymieszać ziemniaki z mieszanką cebuli i jaj. Wyrzuć płyn i skrobię ziemniaczaną, która osiądzie w misce. Doprawić ciasto solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wlać 2 łyżki oleju roślinnego lub schmaltz do 13 przez 9-calowej patelni do pieczenia, najlepiej szkła. Obróć patelnię, aby pokryć dno i połowę boków olejem lub schmaltz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
SchmaltzSchmaltz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Pustą patelnię wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Wyjąć naoliwioną patelnię z piekarnika i wlać ciasto ziemniaczane do patelni. Olej pojawi się po bokach patelni, zwłaszcza w rogach. Naciśnij ciasto w pobliżu rogów, aby lekko wypełnić je ciasto ziemniaczane. To dobrze, gdy olej jest na wierzchu ciasta. Dodaje chrupkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Skrop pozostałą łyżkę oleju lub stopione schmaltz na powierzchni ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchmaltzSchmaltz
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
11
Piec przez 1 godzinę i 15 minut, aż lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
12
Pozostaw na co najmniej 15 minut przed krojeniem i podaniem, najlepiej nieco dłużej.
13
Podawać na ciepło lub ciepło, świeżo pieczone lub odgrzane.
14
Kugel bardzo dobrze się nagrzewa w piekarniku 177°, odsłoniętym, dzięki czemu góra może dodatkowo się chrupać. Czas nagrzewania zależy od wielkości podgrzanego kawałka i temperatury kugla, gdy wchodzi się do piekarnika. Może być przechowywany w lodówce przez co najmniej cztery dni i przez kilka miesięcy w zamrażarce. Najlepiej rozmrażać przed ponownym podgrzewaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeChanukowe
Magazyn