Kuchnia Ricotta z polewą Streusel
Kuchnia Ricotta z polewą Streusel wymaga mniej więcej 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 4595 kalorii, 159g białka, oraz 154g tłuszczu każdy. Na 6,82 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, mleko, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę chlebową, możesz podążać za tym daniem głównym z Chleb Kokosowy Bananowy jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Streusel Küchen, Peach-Streusel Kuchen, oraz Plum Streusel Kuchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko, 1 jajko, 2 łyżki masła, mąkę, 1/4 szklanki białego cukru, sól i drożdże umieścić na patelni automatu do chleba w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta i naciśnij Start.
Niech ciasto wyrośnie 25 protokół.
Podczas przygotowywania ciasta w średniej misce połącz ser ricotta, 3/4 szklanki białego cukru, 3 jajka i ekstrakt waniliowy. Beat na wysokiej prędkości 3 do 4 minut.
Nasmarować blachę do pieczenia 15x10 cali i odstawić.
Wyjąć ciasto z maszyny do chleba i umieścić na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto na prostokątny kształt, aby pasowało do blachy do pieczenia. Ostrożnie wsuń ciasto na blachę do pieczenia. Za pomocą noża lub nożyczek zacznij od długich boków i wytnij paski o szerokości 1 cala w kierunku środka, aby uzyskać około 14 pasków z każdej strony.
Wytnij tylko na tyle daleko, aby pozostawić solidny pasek o szerokości około 3 cali w środku; z ciętymi paskami tworzącymi "frędzle" po każdej stronie.
Rozprowadzić mieszaninę ricotta wzdłuż środkowego paska. Złóż paski boczne na mieszaninie ricotta, naprzemiennie paski z każdej strony. Szczypta lub przekręć paski w węzły, aby je uszczelnić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W średniej misce przygotuj polewę streusel, mieszając razem brązowy cukier, 3 łyżki masła i śmietankę amaretto. Pokruszyć polewą na wierzchu kuchenki.
Piec 25 do 35 minut lub do góry jest złoty kolor. Schłodzić 20 minut przed podaniem.