Krzyczące Głowy: Zapiekanka Z Brukselki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj krzyczące głowy: zapiekanka z brukselki spróbuj. Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 13g białka, oraz 32G tłuszczu. Za 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 47%, to danie jest solidne. Zapiekanka Z Brukselki, Zapiekanka Z Brukselki, oraz Zapiekanka Z Brukselki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: duże naczynie żaroodporne
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Zdejmij uszkodzone zewnętrzne warstwy brukselki. Przytnij łodygę, aby była wyrównana. Ćwiartuj każdy kiełek i zdobądź łodygę na każdej ćwiartce za pomocą "x" o głębokości 1/4 cala.
Podsmaż prosciutto na maśle na średnim ogniu przez około 2 minuty.
Dodaj czosnek i brukselkę i mieszaj nieprzerwanie przez 2 do 3 minut.
Dodaj mąkę i kontynuuj mieszanie przez 2 minuty.
Dodaj śmietanę, pół na pół i sherry. Doprowadź płyn do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut lub do momentu, gdy płyn zmniejszy się o 1/
Dodaj 1 szklankę parmezanu, gałki muszkatołowej, soli i pieprzu.
Przełóż do żaroodpornego naczynia żaroodpornego. Przykryj pozostałą 1/2 szklanki parmezanu. Przykryj folią aluminiową i piecz przez 25 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Odetnij papierową końcówkę główki czosnku, odsłaniając wierzch każdego ząbka czosnku.
Posmaruj odsłonięte goździki oliwą z oliwek.
Umieść czosnek stroną korzeniową do dołu na środku kawałka folii aluminiowej. Zawiąż czosnek folią, pozostawiając na wierzchu mały otwór wentylacyjny. Piecz czosnek przez 45 minut lub do momentu, gdy ząbki staną się beżowe i będą miękkie widelcem.
Wyjmij z piekarnika i odstaw, aż ostygnie.
Ściśnij główkę czosnku do góry nogami nad małą miską, a goździki wyskoczą.
Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.