Krwawa Mary
Krwawa Mary to napój przeznaczony dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 503 kalorie. Za 8,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka pomidorów winogronowych, soku z cytryny, pomidorów i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla fodmap. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 54%. Wypróbuj najlepsze Krwawe Mary (+ Zbuduj własny bar Krwawa Mary), Najlepsze Krwawe Mary i stwórz własny batonik Krwawa Mary oraz Najlepszy batonik Krwawa Mary i stwórz własny batonik Krwawa Mary, aby znaleźć podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do blendera włóż pomidory, ostry sos, sos Worcestershire, sok z cytryny i sól, przykryj i miksuj na dużej prędkości przez 1 1/2 minuty.
Napełnij tackę na kostki lodu około 2 szklankami soku i zamroź przez noc.
Pozostały sok przelej do zamykanego pojemnika i odstaw na blat na noc.
Tuż przed podaniem włóż 3 zamrożone kostki do każdej z 4 szklanek Collins i dodaj 1 1/2 uncji wódki do każdej szklanki. Wymieszaj zarezerwowany sok, wlej 4 uncje do każdej szklanki i natychmiast podawaj.
Każdy z pomidorów pokroić na 8 kawałków i włożyć do dużego szklanego słoika.
Dodać wódkę, wymieszać do połączenia i przykryć. Odstawić w chłodne, ciemne miejsce na minimum 5 dni, a maksymalnie na 7 dni, codziennie mieszając. Po 7 dniach przecedź przez sitko o drobnych oczkach i usuń pozostałości.
Aby przechowywać, wlej wódkę pomidorową z powrotem do oryginalnej butelki i przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.