Kruche Ciasto Dyniowe
Deser dyniowy kruchy może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 7 g białka i 12 g tłuszczu. Za 71 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego imbiru, mielonych goździków, skondensowanego mleka i cukru. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 31% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Deser dyniowy, Kruche ciasto Tiramisu bez pieczenia i Mrożone kruche ciasto truskawkowe.
Instrukcje
W misce połącz 1/4 szklanki cukru i mąki; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Wciśnij nienasmarowany 13-calowy. x 9 cali taca do pieczenia.
W misce wymieszaj jajka, dynię, sól, przyprawy i pozostały cukier. Wymieszaj mleko.
Piec w temperaturze 425° przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piec 50-55 minut dłużej lub do momentu, aż nadzienie się zetnie. Studzimy na drucianej kratce. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Pokrój w kwadraty. Całość posypujemy bitą śmietaną i ewentualnie posypujemy cynamonem.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe sherry, madera i prosecco to świetny wybór na kruche ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.