Kruche ciasto cytrynowe ze świeżym rozmarynem
Ten przepis służy 36. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz turbinado cukier, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Rosemary lemon shortbread + Rosemary citrus spritzer, Ciasto Cytrynowo-Rozmarynowe, oraz Ciasteczka Rozmarynowo-Cytrynowe.
Instrukcje
Mąkę i sól ubić w średniej misce. W misce miksera stojącego wyposażonego w łącznik łopatkowy, ubij masło i cukier na średniej prędkości, aż mieszanina będzie jasnożółta i puszysta, około 3 minut.
Dodać skórkę z cytryny i rozmaryn i mieszać przez 30 sekund.
Dodaj jajko i wanilię i wymieszaj przez1 minutę. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i stopniowo dodawaj mieszaninę mąki.
Wymieszać, aż ciasto po prostu się połączy. Nie przesadzaj.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą. Pył z mąką i podzielić na pół.
Umieść arkusz papieru pergaminowego na powierzchni roboczej, umieść połowę ciasta na pergaminie, a następnie pokryj go drugim arkuszem pergaminu.
Rozwałkować ciasto na około 1/8 cala grubości. Powtórz z drugą połową ciasta. Schłodzić ciasto przez około 30 minut.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Wyjmij ciasto z lodówki; odklej oba arkusze pergaminu i połóż ciasto na desce do krojenia. Używając 3-calowego okrągłego foremki do ciastek, Wytnij ciasto, ponownie przerzucając resztki raz.
Umieść ciasteczka na pergaminowej blasze do pieczenia.
Na każdym ciastku posypać szczyptą cukru Turbinado.
Piec ciasteczka przez 10 do 12 minut, aż będą lekko złote na brzegach.
Przenieś ciasteczka do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygły.