Krokiety z ziemniaków, grzybów i pora

Krokiety z ziemniaków, grzybów i pora
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj krokietów ziemniaczanych, grzybowych i porów. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, oliwę z oliwek, grzyby cremini i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Krokiety z pora i grzybów, Krokiety z kurczakiem, pieczarkami i ziemniakami, oraz Zupa Ziemniaczano-Porowo-Grzybowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić ziemniaki na patelni; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 8 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Drenaż. Naciśnij ziemniaki przez ricer lub młyn żywności do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pieczarki, por i tymianek umieścić w maszynce; pulsować, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
TymianekTymianek
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać mieszankę grzybową; gotować 6 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
6
Dodać mieszaninę do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
7
Dodaj Gruyre, 2 łyżki Parmigiano-Reggiano, sól, pieprz i żółtko; mieszaj do wymieszania. Uformuj mieszankę na 8 (2-calowych) okrągłych pasztecików.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
żółtko Jajażółtko Jaja
PieprzPieprz
SólSól
8
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Połącz białko jaja i 2 łyżeczki wody w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Połączyć pozostałe 2 łyżki Parmigiano-Reggiano i panko w płytkim naczyniu. Dredge paszteciki w mące. Zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
JajkoJajko
11
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać olej; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Dodać paszteciki; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż złoty.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn