Krokiety z winem i szynką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj krokietów z winem i szynką. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, panko, pietruszkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło z 5 łyżkami oleju w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę; wymieszać 3 minuty. Stopniowo mieszaj w winie, bulionie, mleku i gałce muszkatołowej. Mieszaj, aż mieszanina zgęstnieje, około 45 sekund.
Dodać szynkę i pietruszkę; gotować, aż mieszanina będzie gęsta, często mieszając, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Całkowicie schłodzić, od czasu do czasu mieszając.
Rozłóż mieszankę szynki na talerzu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 4 godzin.
Ubić jajka i panko w osobnych miseczkach. Uformuj mieszankę szynki na 1-calowe kulki. Kulki zanurz w jajku, a następnie zalej panko.
Rozgrzać tyle oleju, aby się 1/2 cala się boki patelni w ciężkich patelni średnich na średnim ogniu.
Dodać połowę krokietów i smażyć na złoty kolor, obracając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Powtórzyć z pozostałymi krokietami.
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach.