Krokiety Z Grzybami
Krokiety z grzybami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 106 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz seler, chleb kanapkowy, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krokiety z pora i grzybów, Krokiety z kurczakiem, pieczarkami i ziemniakami, oraz Krokiety z ziemniaków, grzybów i pora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać grzyby i gotować, aż złoty, o 4 protokół. Zmniejszyć ogień do medium; dodać 1/2 łyżeczki soli, pieprz do smaku, seler i szalotka i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 4 protokół.
Dodać 6 łyżki mąki, masło i gałka muszkatołowa i gotować, mieszając, aż mąka jest tosty, 1 do 2 protokół. Powoli ubijać bulion i gotować, mieszając, aż mieszanina będzie konsystencją sosu, około 4 minut. Powoli mieszać w mleku i dusić, mieszając, aż bardzo gęsty, 6 do 10 więcej minut.
Wyjąć z ognia, przenieść do miski i ostudzić do temperatury pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 2 godziny.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Pulsuj chleb w robocie kuchennym, aby uzyskać drobne okruchy; przenieś do płytkiego naczynia.
Umieścić pozostałe 1 1/4 szklanki mąki w innym płytkim naczyniu; ubić jajka w trzecim naczyniu. Łyżki schłodzonej mieszanki grzybowej wrzucić do mąki i wymieszać, a następnie uformować na 1,5 cm długości krokiety. Zanurzyć w jajkach, następnie zwinąć w bułce tartej i przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia. Przykryć folią; przechowywać w lodówce do firmy, 30 minut.
Podgrzać 1/2 cala oleju roślinnego w głębokim rondlu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 360 stopni F. pracując partiami, dodać krokiety i smażyć na złoty kolor, 2 do 3 minut na stronę.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych; doprawić solą.